Лесно и бързо! Рецепта за чили кон карне

Гответе за час – час и половина, като разбърквате от време на време

29.07.2021 | 23:13 Редактор: Искра Ангелова
Лесно и бързо! Рецепта за чили кон карне

Чили кон карне е ястие от кухнята на Мексико и Тексас. Името идва от испански език и буквално означава "чили с месо". Как да го приготвим в домашни условия?

Продукти:

- 1 кг телешка кайма

- 1 л доматен сос

- 400 г едър боб, сварен или от консерва

- 400 г дребен боб, сварен или от консерва

- 600 мл доматена пасата

- 2 глави лук, нарязан

- ½ зелена чушка, нарязана

- 1 щипка лют червен пипер

- ½ чаена лъжица захар

- ½ чаена лъжица риган

- ½ чаена лъжица черен пипер

- ½ чаена лъжица сол

- 1 и ½ чаени лъжици кимион

- 4 супени лъжици чили на пра

Приготвяне:

Поставете каймата в дълбок тиган. Пуснете котлона и гответе, докато покафенее, като разбърквате. Отцедете от соковете, които ще пусне, съветва az-jenata.bg.

В голяма тенджера на висока температура смесете каймата, доматения сос, пасатата, двата вида боб, лука, зелената чушка, лютия пипер, захарта, ригана, черния пипер и солта. Добавете кимиона и чилито на прах. Разбъркайте добре и оставете да заври. След това намалете котлона на слабо и гответе за час – час и половина, като разбърквате от време на време.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК