Защо мъжете изневеряват?

Възможностите за изкушение са много

25.07.2021 | 20:30 Редактор: Здравко Черкезов
Защо мъжете изневеряват?

Няма нищо, което да спре един мъж да изневери, когато е решил да го направи. Всеки има своите причини да изневери. Много дългосрочни връзки и бракове са засегнати от проблема изневяра. Ако имате краткосрочна връзка и мъжът до вас ви изневери, то със сигурност не е заради вас или заради проблеми във връзката, а по-скоро заради негови личностни проблеми с верността.

Когато обаче имате дълга връзка, вероятността да са се натрупали причини той да го направи, е голяма. Това не означава непременно, че вината е ваша. В повечето случаи тя е обща и се дължи на редица натрупвания във времето, които тласкат единия от партньорите към търсене на интимност другаде.

Кои са трите основни причини мъжете да изневеряват според az-jenata.bg?

1. Отказали са се от връзката.

Една от основните причини мъжете да изневеряват е тоталният отказ от интерес към връзката. Причината да продължават да са в тази връзка е навикът, сигурността и спокойствието, с които са свикнали в тази дългосрочна връзка. Повечето мъже ще я приключат, само ако открият друга жена, с която да ви заменят. По-малко са онези, които биха прекратили дългата връзка, защото вече нямат интерес към нея и вас. Тръпката е намаляла, разнообразието липсва, скуката се е настанила трайно между вас. Това тласка мъжете към изневяра.

2. Появила се е възможност и той я използва.

Стара любов, колежка, към която има влечение, някоя съученичка, която не е виждал отдавна – възможностите за изкушение са много. Ако се е появила искра, която да е запалила интереса му, мъжът ще се възползва от нея. Човек никога не знае кога животът ще му поднесе възможност за изкушение. Много мъже не мислят и действат на момента, особено ако връзката им вече не им носи онова удовлетворение, от което имат нужда

3. Той страда от емоционални сътресения.

Не само жените изпитват емоционални терзания и сътресения. Мъжете също носят душа, която се ранява по различни начини. Без значение дали огорчението и дистанцирането му е породено от конфликти, спорове, неразбирателства или разрушителни действия, мъжът може да е тласнат от тях да изневери. Сексът винаги върши добра работа в потушаването на емоционалната мъка.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК