Как да подобрим връзката си чрез начина, по който спим

Добрият сън влияе на настроението и отношенията между партньорите

24.06.2021 | 23:16 Редактор: Здравко Черкезов
Как да подобрим връзката си чрез начина, по който спим

Много неща в живота и ежедневието могат да окажат сериозно влияние на връзката. Едно от тези неща е начинът, по който спите нощем с партньора си. И под "спите заедно" не се има предвид сексът, а същинското спане. Начинът, по който лежите един до друг, показва отношението ви един към друг. Ако си лягате в различно време, между вас няма близост, не си дарявате целувка за лека нощ, това неминуемо е симптом на емоционално отдалечаване или ако все още не е, то би могло да доведе до такова.

Ако вече изпитвате проблеми във връзката си, трябва да се опитате да ги решите. А междувременно промяната в навиците ви за сън може да допринесе за подобряване на отношенията ви във връзката.

Свалете дрехите си

Спането голи, дори без да правите секс, увеличава близостта между партньорите във връзката. Опитайте да захвърлите пижамите си и да усетите допира на кожата на партньора си до своята през нощта и докато заспивате. Този похват подобрява близостта, повишава интимността и заздравява връзката.

Спете по-близо един до друг

Емоционалното отдалечаване има своите физически проявления. Ако спите далече един от друг в двата края на леглото, това няма как да не се отрази на психиката и чувствата ви един към друг. Колкото по-далеч сте физически един от друг, толкова по-далечни ще сте и емоционално. Опитайте да спите колкото се може по-близо един до друг, за предпочитане прегърнати.

Четете повече по темата в Az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК