Няколко идеи как да повишим енергийните си нива

Ментата е чудесна идея, когато говорим за свежест и бодрост

24.06.2021 | 11:17 Редактор: Жаклина Иванова
Няколко идеи как да повишим енергийните си нива

Ако се събуждате сутрин без никаква енергия и дори кафето не може да ви помогне, има няколко начина, по които да повишите енергийните си нива и да се чувствате добре през целия ден. Можете да превърнете тези трикове в свои дългосрочни навици. Тялото ви ще ви бъде благодарно.

Яжте пикантни храни

Лютите и пикантни храни имат повишен термогенен ефект. Това означава, че при метаболизирането и усвояването им се отделя повече енергия, а температурата в тялото се повишава. Това ускорява изгарянето на калории, но и отделя по-големи количества енергия, от което се чувствате по-бодри.

Консумирайте шоколад

Всеки обича шоколад. Превърнете консумацията на това сладко изкушение в начин да се справите с умората. Черният шоколад с високо съдържание на какао има кофеин и флавоноиди, вид антиоксиданти, които повишават енергийните нива и ободряват.

Етерично масло от мента

Ментата е чудесна идея, когато говорим за свежест и бодрост. Етеричното масло от мента има мощни свойства по отношение на енергизирането и пробуждането на сетивата. То активизира терморецепторите, които стимулират енергийните нива. Добавете няколко листа мента към водата си или сложете 1-2 капки етерично масло. Ще ви ободри много повече от чаша кафе.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК