Ето кои сирена са подходящи допълнения към пастата

Те са финалният щрих или основната част от соса към ястието

23.06.2021 | 10:40 Редактор: Жаклина Иванова
Ето кои сирена са подходящи допълнения към пастата

Когато приготвяме спагети, лазаня или друг вид паста, винаги добавяме сирена. Те са финалният щрих или основната част от соса към ястието. Знаете ли какво е общото между сирената чедър, грана падано, таледжо, бри? Всичките те са подходящо допълнение към пастата.

Вижте кои други може да опитате:

Пармезан

Пармезанът е класическият избор, с който няма да сбъркате, защото може би няма рецепта за паста, която да не бъде допълнена от това "гъвкаво“ сирене. Традиционният пармезан от Италия може да се нарече Parmigiano-Reggiano, ако е от определени райони на страната, но рецептата за приготвянето му е изнесена по целия свят. Пармезанът е идеален за настъргване и топене към паста болонезе, сосове със сирена, паста карбонара и други.

Рикота

Това е вид суроватъчно сирене, което е кремообразно и плътно. Може да се приготви от краве, козе мляко или от друга остатъчна суроватка. Рикотата е чудесно сирене не само за десерти, но и за сгъстяване на сосове. Подхожда на лазаня или паста. Чудесно допълва спанака и други зеленчуци и придава кремав вкус на вашата любима паста. Може да я пробвате и при приготвянето на пица заедно с други сирена.

Фета

Въпреки че фета не е италианско сирене и по-често го свързваме със свежа салата, хубав хляб, маслини и зрели домати, то също е подходящо за вашата паста. То е меко, обикновено се приготвя от овче мляко, но има и смеси с козе. Може да го добавите към леки сосове за паста, като домати и босилек, песто.

Моцарела

Моцарелата е основна част от много традиционни ястия с паста със сирене. Италианската моцарела се приготвя с биволско мляко, добре се разтапя. Подходяща е за приготвяне на сосове за паста или се използва за допълване на ястия, изпечени на фурна. Придава една приятна кремообразна основа. Освен това не е така солена като пармезана.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
fcb
преди 2 години
Най-доброто сирене, подходящо за паста е Пекорино Романо. Сигнализирай за неуместен коментар