Ретрограден Юпитер на 20 юни – какво означава това?

Всъщност планетата не се движи назад, но е възможно да усетим забавяния в някои наши дела, отлагания

20.06.2021 | 12:28 Редактор: Искра Ангелова
Ретрограден Юпитер на 20 юни – какво означава това?

На 20 юни планетата Юпитер става ретроградна. Тогава Слънцето напуска знака на Близнаци. Юпитер ще се присъедини към Меркурий, Сатурн и Плутон. Юпитер е ретрограден няколко месеца в годината.

Чували сме, че когато някоя планета е ретроградна, то тя се движи назад. Всъщност планетата не се движи назад, но е възможно да усетим забавяния в някои наши дела, отлагания.

Юпитер обикновено е благосклонна планета, а когато е ретроградна, освен възможности за растеж ще ни даде шанс да преодолеем лош навик, негативното си поведение, да поемем контрол и да се справим със зависимостите си.

Юпитер ще постави под светлините на прожекторите нашите убеждения, идеи и нещата, които сме мислили, че знаем. Това се случва, за да можем да ги преразгледаме отново и може би да променим своята гледна точка. Юпитер може да бъде нашият обектив, помагайки ни да видим нашата реалност много по-ясно. Тази планета ни напомня, че всичко е възможно, че имаме таланти и че в живота постоянно учим нещо.

От 20 юни до 29 юли, Юпитер ще бъде ретрограден в знака на Риби и ние може да поставим на фокус нашите духовни ценности, да обърнем повече внимание на проекти, творчески идеи. След 29 юли планетата става ретроградна във Водолей и ще се задържи така до 17 октомври. Тогава повече ще мислим върху това как се вписваме в обществото, информира az-jenata.bg.

По време на целия ретрограден период на Юпитер ще бъде важно мисълта ни да бъде плавна, отворена, тъй като никога не знаем какви нови идеи може да ни хрумнат. В случай че се чувстваме разпилени, енергията на планетата ще ни помага да се фокусираме върху важни за нас неща. Не бива да бързаме, добре е да събираме нужната ни информация и не бива да забравяме, че докато търсим – ще намерим.

През следващите няколко месеца ще можем да помислим в кои области на нашия живот искаме да постигнем растеж. Не само ще трябва да полагаме усилия, но и да отделим нужното време, за да сме сигурни, че всичко е както трябва, преди да продължим напред. Вселената може да ни тества, за да сме сигурни, че сме готови да получим късмета, новата романтика или подобряване на материалното. Периодът е подходящ за подобряване на всякакви взаимоотношения.

Ще можем да постигаме баланс и хармония в работата, любовта.

Юпитер ще завърши ретроградната си фаза на 17 октомври 2021 г., а дотогава е вероятно да сме отворили очите си по-широко, както и начина ни на мислене, да променим някои свои вярвания.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК