Кои са храните, които ускоряват стареенето на кожата?

Някои зърнени закуски може да съдържат ГМО съставки, които могат да причинят сърбежи

18.06.2021 | 09:56 Редактор: Искра Ангелова
Кои са храните, които ускоряват стареенето на кожата?

Любимите ни храни и напитки, които консумираме ежедневно, оказват пряко влияние върху състоянието на нашата кожа. Някои ни помагат да изглеждаме свежи, правят кожата озарена, детоксикират я, доставят ѝ важни хранителни вещества. Докато други оказват отрицателно влияние върху нея, дори може да имат токсичен ефект. В резултат изглеждаме по-уморени, състарени. Вижте кои храни и напитки да консумирате по-рядко, ако искате да имате здрава и красива кожа.

Млечни продукти

Вкусни са, но кожата винаги ни подсказва дали прекаляваме с тяхната консумация. При някои хора се получават проблеми с мастните жлези и кожата става по-мазна. Ако консумацията им не ни понася е възможно да се появят по лицето ни пъпки, тенът на кожата да стане по-вял, може да страдаме от екзема. В случай че забележите такива неразположения, опитайте с козе мляко и ако и то не ви понася, разредете консумацията на млечни храни и се консултирайте със специалист.

Колбаси

Наричаме ги общо преработени меса. Може би сте забелязали, че след тяхната консумация лицето ви е някак подуто? В тези храни има много натрий, заради който задържаме излишни течности. Също така съдържат и нитрити, които вредят на колагена и еластина в кожата ни. Не на последно място, според редица западни изследвания, редовната консумация на колбаси ускорява процесите на стареене в тялото, съобщава az-jenata.bg.

Сокове от кутия

Дори и на тях да пише, че съдържат 100% плодове, най-добре си пригответе у дома фреш или смути. Соковете в кутия често съдържат много захар, която вреди на колагена в кожата, но в тях липсват полезните фибри, витамини и минерали, от които се нуждаем всеки ден. 

Зърнени закуски

Бързо и вкусно решение за закуска, но може да се окаже и доста вредно за здравето и красотата на нашата кожа. Някои зърнени закуски може да съдържат ГМО съставки, които могат да причинят сърбежи по кожата, да влошат алергиите и акнето. Поради процеса, наречен екструзия, зърнените закуски всъщност са токсични за нашето тяло, пише brightside.me. Този вид закуски съдържат въглехидрати, захари, но често и синтетични витамини, които тялото ни не може да усвои.

Алкохол

Консумацията на алкохол, особено честата, е една от най-големите вреди, които нанасяме на кожата си. Алкохолът води до дехидратация на кожата, подпухване, вял тен, ускорява нейното стареене.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК