Защо чаят в торбички е опасен?

Евтините марки използват прах, така наречената "чаена слама”

18.06.2021 | 06:30 Редактор: Десислава Атанасова
Защо чаят в торбички е опасен?

Според диетолога Ирина Писарева, малко производители на пакетчета чай добавят към него естествени парченца плодове и качествени билки. Този продукт често съдържа аромати и багрила, към които човек може да е алергичен.

Освен това клиентите не получават необходимите полезни микроелементи, тъй като в торбичките за чай в 90% от случаите отсъстват естествени сушени плодове или билки, пише БГНЕС.

Има само аромати, имитиращи миризмата на обявения на етикета плод. Когато се прави такъв продукт, чаените листа често се смилат много фино и поради това е трудно да се определи качеството му. По-добре е да използвате чай от насипни листа.

Евтините марки пакетчета чай използват прах, така наречената "чаена слама”. Недобросъвестен производител може да смеси с нея някаква произволна трева. А в запарения чай, напротив, виждаме специфичните големи листа.

Чаените торбички често съдържат най-некачествените суровини, а при лошо транспортиране в тях лесно се развиват опасни микроорганизми и гъбички.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
kolayvanova@abv.bg
преди 2 години
Всеки се прави на космонавт!Щом производителят има лиценз, означава, че можем да му се доверим. Иначе пийте вода в пластмасова бутилка, обявена за трапезна. Сигнализирай за неуместен коментар