Световният рекордьор от Русе се изправя пред ново предизвикателство

Теодор Цветков възнамерява да преплува река Самара в Русия в подкрепа на световна кауза

11.06.2021 | 18:00 Редактор: Искра Ангелова

Световният рекордьор, момчето, което четири пъти спасява Богоявленския кръст – русенецът Теодор Цветков, се изправя пред ново предизвикателство.

Теодор Цветков е непрофесионален плувец, който за три години спечели редица медали, постави световни рекорди и всички - с благотворителна цел. Сега има ново предизвикателство - преплуването на река Самара в Русия.

"Вземат различни участници участие, като и аз искам да участвам, защото се води като едно от най-трудните ултраплувания, защото се плува 5 дни и се плува около 36 километра на ден", каза той.

Според него малцина се осмеляват да вземат участие в това състезание.

"Различното е, че не всеки може да се пусне в такова състезание, защото трябва да имаш психическата нагласа да плуваш по няколко часа всеки ден", допълни Теодор Цветков.

За целта са му необходими 8 800 лева, за да се покрият таксата и разходите за участието му. Сумата е внесена за гласуване в Общински съвет.

"Ще се направи всичко възможно да бъде одобрена, ще говоря с фирми и спонсори, които да го подкрепим. Мисля това да са няколко години подред. Русе има нужда от своите герои", категоричен е кметът на Община Русе Пенчо Милков.

Русенецът се включва в състезанието отново с кауза – справянето с един от най-големите проблеми на нашето време – глобалното затопляне. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК