"Евровизия": България се включва на втория полуфинал в четвъртък 

Виктория Георгиева вече направи няколко репетиции

18.05.2021 | 20:04 Редактор: Юлия Христова

 

Тази вечер в Нидерландия е първият полуфинал на песенния конкурс "Евровизия". Миналата година шоуто беше отложено заради пандемията и сега се очаква с интерес. България ще бъде представена от Виктория Георгиева. Тя ще пее във втория полуфинал в четвъртък. 

Десетки квадратни метри сцена, въртящи се видеостени, осветление и озвучаване от последно поколение, автоматична система за режисура и специални ефекти, това очакват над 300 милиона зрители тази вечер от песенния конкурс "Евровизия". 

Виктория Георгиева вече направи няколко репетиции. Талантливата изпълнителка от Варна ще представи България във втория полуфинал с песента "Growing up is getting old". Виктория разказа повече за песента пред един от най-популярните грим ютубъри Ники Туториал. 

"Моята песен от една страна е за семейството, трябва да цениш онези малки моменти в живота, понякога нямаме достатъчно време да бъдем с най-близките си. От друга дори и да не си добре, всичко, което можеш да направиш е да се изправиш и да продължиш", каза Виктория Георгиева. 

Виктория ще бъде сама на сцената, качена върху скала, а до нея ще тече пясък – метафора на времето, което не може да бъде уловено. Българската изпълнителка носи със себе си снимка на своя баща.  

Букмейкърите поставят България на 6-то място, а за първото се борят Италия и Франция. 

Тази година акцент в конкурсните песните е отсъствието на характерното фестивално звучене. Около 3 хиляди души ще бъдат допуснати в арената, за да гледат шоуто на живо, задължително условие е да имат негативен тест за коронавирус. Всички делегации на Евровизия се тестват през 48 часа. Полуфиналите са на 18 и 20 май, а финалът - на 22 май. Шоуто започва в 22:00 часа българско време. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК