Как да освежим хола и откъде да започнем

Промяна в интериора винаги действа положително и креативно на цялото семейство

01.06.2021 | 16:30 Редактор: Искра Ангелова
Как да освежим хола и откъде да започнем

Пролетта е сезона на промените и е отлично време да внесем малко свежест и промяна в нашия дом. След дългата зима и повечето време прекарано вкъщи едно опресняване на интериора ще се отрази много добре на цялото семейство. Ако сте решили да обновите всекидневната или хола, ето няколко съвета, предоставени от Мебелна къща "Лазур", които ще Ви бъдат полезни.

Определете бюджет

Преди всичко друго си определете реалистичен бюджет, към който се придържайте. Малцина от нас разполагат с неограничени средства, затова е добре да определим бюджет според възможностите. Не е нужно да го спазвате до стотинка, но е добра отправна точка.

Помислете и откъде ще пазарувате. Онлайн магазин за мебели "Лазур" предлага изкушаващи предложения. Ако сте с ограничен бюджет заложете на мебели от български производители. Те предлагат отлично съотношение качество-цена. Ако сте отделили малко повече за обновлението на хола може да изберете италиански мебели от Natuzzi Editions. Te са висок клас с безупречен дизайн и качество.

Направете план на стаята

Никой не иска да си купи холова гарнитура и да се окаже, че стаята е прекалено малка за ъглов диван и два фотьойла. Затова измерването на свободното пространство и решаването къде ще стоят мебелите е важно преди да направите Вашия избор. Това ще ви помогне да се фокусирате върху пазаруването, като ще знаете по-добре какво търсите.

hol

Планът с разположението на мебелите ще Ви изясни визията и какво точно искате да промените в хола или всекидневната. На пазара има множество предложения и по този начин ще улесните изборa си на мека мебел за Вашия дом. Добър съвет е първо да разгледате онлайн моделите и да си набележите тези, които Ви харесват най-много.

Вземете първо важните решения

Когато става въпрос за обновление на хола е добре първо да се вземат важните решения. Дали ще се правят по-генерални промени, като покупка на нов ъглов диван или секция? Ще се пребоядисват ли стените, а може би промяна в осветлението? Обмислете подробностите преди да вземете решение.

Цветове и стил

Специалистите от онлайн магазин за мебели "Лазур" препоръчват да изберете стил, който Ви допада, преди да започнете с пазаруването. Класическо или модерно? Меки неутрални цветове или пъстри акценти? Изберете мебелите, които най-много подхождат на Вашето усещане и Ви доставя удоволствие да сте сред тях. И приятелско напомняне първо да боядисате и после да вкарате новите мебели в стаята.

Ако искате да постигнете релаксираща атмосфера, заложете на пастелните неутрални цветове като сиво и бежово. Ако предпочитате по-закачлива обстановка, то изберете мека мебел с по-отличаващ се цвят, като керемидено, тъмно синьо или цвят горчица.

Малките детайли

Малките детайли и личните ни вещи са тези предмети, които превръщат една къща в дом. Картините по стените, вазите и саксиите с цветя, дребните сувенири от нашите пътешествия допринасят за уюта вкъщи. Запазете любимите си спомени и им намерете ново място в освежения хол. Внесете и нов елемент, като шарена черга под масичката или нова картина над дивана.

Промяна в интериора винаги действа положително и креативно на цялото семейство. Затова е добре периодично да се обновява обстановката в дома, а какъв по-добър сезон от пролетта!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК