Съставки в козметиката, които намаляват бръчките около очите

Витамин С е един от най-добрите "приятели“ на здравата и красива кожа

15.05.2021 | 12:42 Редактор: Жаклина Иванова
Съставки в козметиката, които намаляват бръчките около очите

Кожата около очите е изключително фина и нежна. Тя винаги издава, когато менюто ни не е здравословно, когато сме уморени, когато не прилагаме правилната козметична грижа, това дали носим или не слънчеви очила, дали нанасяме слънцезащитен фактор. Поява на бръчки, тъмни кръгове, торбички. Нямаме нужда от тях, а хубавото е, че има някои съставки в козметиката за кожата около очите, които ни помагат да намалим всичко това.

Витамин C

Един от най-добрите "приятели“ на здравата и красива кожа. Този антиоксидант е известен със способността си да насърчава синтеза на колаген, да озарява кожата. Витамин С влиза в състава на редица козметични продукти за околоочната зона, като серуми, ексфолианти, пачове за очи, кремове. Витамин С подобрява кръвообращението, стяга кожата, подобрява тена ѝ. Съдържа се в пресните плодове и зеленчуци, които също е важно да консумираме, за да подхранваме кожата си отвътре навън.

CoQ10

Вероятно сте чували за CoQ10, който също е антиоксидант. Нашето тяло естествено го синтезира. Играе важна роля за нивото ни на енергия, подсилва имунната система, метаболизма, здравето на сърцето и мозъка, кожата и други. С напредването на възрастта този антиоксидант намалява в организма ни, пише az-jenata.bg.

Хубавото е, че можем да си го набавим, консумирайки говеждо месо, броколи, пилешко месо, сусам, риба, авокадо или чрез използването на козметични продукти, които са обогатени с него, включително и за околоочна грижа. Доказано е, че CoQ10 подобрява състоянието на кожата и намалява вредите върху нея.

Витамин Е

За витамин Е, който е мощен антиоксидант, е известно, че намалява вредите от UV лъчите. Той също влиза в състава на козметиката за слънцезащита, за грижа за кожата на лицето, за тялото, за околоочния контур. Витаминът е важен за поддържане на колагена, намалява вредите на свободните радикали, хидратира кожата, забавя появата на бръчки.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК