Как да общуваме правилно с любимия човек?

Помислете си добре какво искате от вашата половинка

14.05.2021 | 23:20 Редактор: Жаклина Иванова
Как да общуваме правилно с любимия човек?

Дългосрочните любовни връзки, бракът, рядко се оказват такива, каквито сме си ги представяли. Всекидневно партньорите преминават през ситуации, взимат решения, обсъждат важни и не чак толкова важни въпроси, свързани с деца, финанси и т.н. Но дали знаят как ефективно да комуникират и особено по въпроси, които всъщност ги правят двойка?

Когато еуфорията от влюбването премине, рано или късно рутината се прокрадва, а тя може да окаже негативно влияние и на комуникацията. Изгубим ли комуникацията, губим половинката си.

За щастие, има някои важни нишки, които ако не изпускаме, можем да имаме добра комуникация с любимия човек.

Бъдете честни за вашите желания

Помислете си добре какво искате от вашата половинка. Да говори повече или да слуша повече, когато разговаряте? Лошата комуникация може да ви накара да се чувствате като в капан на брака или връзката. Затова е важно да бъдете честни относно комуникацията с любимия човек. Много често се оказва, че жените, които се оплакват, че мъжете им не искат да говорят с тях, особено във важни моменти, всъщност имат нужда те да ги чуят, да ги изслушат.

Приемете различията си

Когато говорим за комуникация в брака или връзката, трябва да имаме предвид, че мъжете и жените имат не само различни стилове, но и различни нужди. Дамите обикновено жадуват за съпричастност, докато мъжете търсят уважение от половинките си. Стиловете им на общуване отразяват тези различия. За жените поддържането на зрителен контакт е от съществено значение по време на разговор. Мъжете пък се чувстват удобно да говорят, докато правят нещо друго, а разговорът лице в лице понякога може да е натоварващ. За да бъде една комуникация ефективна е важно партньорите да прегърнат своите различия, но и да уважат другия по време на разговор, съсредоточавайки се единствено и само върху него.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК