Как да си приготвим вкусна диетична пица?

Тук главна роля играе не тестото, а карфиолът

19.04.2021 | 23:10 Редактор: Искра Ангелова
Как да си приготвим вкусна диетична пица?

Бургери, пици, пасти и торти. Всичко това ни е забранено в месеците преди лятото, в опит да поддържаме стройна и стегната форма. Заедно с редовните тренировки, ние следваме здравословни диети, които изключват всякакви тестени изделия, захарни напитки и десерти. Ограниченията обаче не означават, че не можем да бъдем иновативни и да измислим начин, по който да се насладим на вкусните ястия, като в същото време останем верни на отслабването.

Тайра Банкс, която рядко споделя подробности от личния си живот с обществото, реши да зарадва феновете си с лесна рецепта за диетична пица. Като всички нас, моделът се опитва да не прекалява с вредните храни, още повече, когато продължава да се подвизава като водеща и трябва да изглежда във форма. Освен това, Банкс следи и за здравословното състояние на 5-годишния си син Йорк и се опитва да го предпази от затлъстяване.

Затова звездата е намерила чудесен начин да залъже както своя, така и апетита за вредни храни на момчето. В социалните мрежи тя сподели снимка на цветна пица, която прилича на обикновената, но всъщност е доста по-различна. Тук главна роля играе не тестото, а карфиолът, като в рецептата няма никакво брашно. За да стане привлекателна за детското око, основата е покрита с цветни зеленчуци, които осигуряват нужните хранителни вещества. Тук ще видите лук, броколи, чушки, царевица и черни домати.

"Кой казва, че вкусната храна не може да бъде полезна? Защото аз мога да поспоря", пише Тайра под снимките. Тя допълва, че се е сдобила с рецептата от Gimme Delicious и посъветва феновете си да я опитат у дома. Звездата сподели, че всеки може да използва каквито си иска зеленчуци, според предпочитанията си.

Ето и рецептата за здравословна цветна пица:

Необходими продукти:

- 1 Карфиол

- 1 яйце

- 1 ч. ч. настърган пармезан или 1/2 ч. ч. моцарела

- 1/4 ч. ч. настъргана моцарела

- сол

- чесън на прах

- розмарин

- риган

Начин на приготвяне:

Всичко започва с карфиола. Сваряваме го, оставяме го да се охлади и после го изцеждаме от водата. Уверете се, че цялата вода е изцедена от зеленчука, за да може да се слепи достатъчно и да стане като истинско тесто, съветва tialoto.bg.

Слагаме го в дълбока купа и добавяме всички останали продукти. Смесваме ги добре до получаване на тесто, след което го разстиламе върху хартия за печене. Хубаво е преди това да я намазните със зехтин, за да предотвратите загаряне. Запечете блата за 12-15 минути, докато краищата придобият златист цвят.

Извадете блата от фурната, след което го покрийте с доматен сос, моцарела и избраните зеленчуци. Предварително ги нарежете на малки кубчета, за да могат да се поберат върху всяко парче.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК