Здравословно ли е да бъдем прекалено добри?

8 признака, които издават добротата

17.04.2021 | 17:05 Редактор: Десислава Атанасова
Здравословно ли е да бъдем прекалено добри?

Добросърдечните хора правят всичко безкористно. Съгласявате се с всички, давате съвети, изразявате мнението си искрено. Всички тези и още много признаци издават добротата ви. Околните инстинктивно я усещат. Някои ще се възхищават на доброто ви сърце, но други ще се възползват от него.

Добротата е колкото добродетел, толкова и проклятие. Ако сте твърде добросърдечни и добронамерени, това определено не е здравословно за вас. Поставянето на граници ще ви помогне да се предпазите от ситуации и хора, които ще ви се отразят зле.

Кои са признаците, че сте твърде добри с други и това не е здравословно за вас?

Наричате хората от персонала с имената им

Когато пазарувате в някой хипермаркет или сте седнали в ресторант, имената на служителите, изписани на баджовете им, веднага ви правят впечатление. Когато се обръщате към някого от персонала, винаги използвате имената им, за да сте по-учтиви и благоразположени към тях. Това е един явен признак, че сте добросърдечни и искате да накарате околните да се чувстват добре.

Идвате по-рано от уреченото

Никога не закъснявате за срещи или събития. Нещо повече – винаги се появявате по-рано, защото смятате, че можете да помогнете с подготовката. Това е хубаво, но реално отнема от вашето лично време. Има хора, които ще се възползват от добрите ви намерения, но няма да върнат услугата, колкото и да не ви интересува дали ще го направят.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК