Как носенето на грим всеки ден може да ни навреди?

Има доста потенциални рискове за кожата

17.04.2021 | 10:38 Редактор: Жаклина Иванова
Как носенето на грим всеки ден може да ни навреди?

Обичате да носите грим, вероятно като повечето жени, които държат на добрия си външен вид. Гримът ви помага да изглеждате добре, да представите най-доброто от себе си, да прикриете несъвършенствата си и да подчертаете предимствата на лицето и кожата си. Кожата обаче може да страда от ежедневното носене на грим. Ето какво се случва, когато носите грим всеки ден.

Без значение дали страдате от акне или не, пъпките могат да се появят. Тяхната поява може да се влоши от непрестанното носене на грим, което запушва порите и създава условия за възпаления.

Когато кожата има възможност да диша безпрепятствено, нейните кожни клетки се обновяват по-бързо. При запушване на порите и затруднена регенерация на клетките вследствие постоянното носене на грим, заздравяването и завяхването на новоизлезлите пъпки може да се удължи.

Носенето на спирала може да навреди на миглите. Докато се изхаби една опаковка може да минат и месеци. Това създава условия за развитие на бактерии, които вие пренасяте върху миглите си с всяко нанасяне. Това може да доведе до очни инфекции и възпаления.

Ако страдате от екзема, ежедневното носене на грим може да обостри това кожно състояние. Това отново се дължи на съставките в гримовете. Освен това, кожата, страдаща от екзема, с е нуждае от специална грижа.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК