Семейна двойка от Калифорния намери златни монети на стойност $11 млн.

Множество предмети са откривани край къщите на хора, не подозирали за съществуването им

14.04.2021 | 23:35 Редактор: Юлия Христова
Семейна двойка от Калифорния намери златни монети на стойност $11 млн.

Множество предмети са откривани случайно край къщите на хора, които въобще не са подозирали за съществуването им.

Ето най-странните от тях:

Златни монети на стойност 11 млн. долара

Безспорно най-впечатляващото откритие е на семейна двойка от Северна Калифорния, която е намерила колекция от златни монети на стойност 11 млн. долара, закопани под дърво. Те са били над 1400 на брой. Експертите вярват, че преди да бъдат заровени, монетите са били откраднати. Двойката, която ги намерила, продала монетите на търг. Как двамата са се натъкнали на находката, заровена в задния двор на дома им ли? Съпрузите разхождали кучето си из своя имот, когато забелязали ръждива метална кутия, която се подавала от земята. Извадили я и я отнесли в къщата. Когато разбрали какво съкровище са изровили, се върнали на мястото и изкопали още седем кутии. Осемте ламаринени кутии съдържали общо точно 1427 златни монети от 19-и век. Монетите датирали от 1847 до 1894 година.

Откраднато Ферари

През 1978 деца от Лос Анджелис намерили зелено Ферари Дино 246 GTS на стойност 18 000 долара. Оказало се, че през 1974 Росендо Круз си го купил, но два месеца по-късно колата била открадната. Полицията не успяла да открие престъпника, но пък поне застрахователната компания възстановила парите на Росендо.

Кости на мамут

Докато си събирали къпини, семейство от Йола намерили кост на мамут, която била дълга малко повече от един метър. Но това било само началото. На същото място били открити зъби на поне три мамута. След експертиза било установено, че находките са на около 13 000 до 14 000 години.

Прокълнати пари

През 2011 година безработен мъж от Илинойс намерил найлонова торба с 150 000 долара в двора си, докато събирал броколи. Уейн Сабаж решил да предаде парите на властите, но разбрал, че може да ги задържи, ако никой не си ги потърси до края на 2012. Но съседката му казала на дъщеря си, че е заровила парите, защото са прокълнати. Но преди да си ги поиска от полицията, тя починала. Проклятието застигнало дъщеря й, Уейн Сабаж и баща му.

Боеприпаси

Между 75 и 100 души са били в евакуирани в Южна Калифорния, след като властите открили експлозиви от Втората световна война в двор на изоставена къща. След като го претърсили целия, те открили гранати, куршуми и изгнили брони, които били притежание на ветеран от войната, пише "Монитор".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

2
20 rate up comment rate down comment 13
Бунтата
преди 3 седмици
Пълнят ни главите с американски простотий!!! На кой му пука кой какво намерил в Америка!!!!! Много по-важни неща има да показват,например кога бойко и хунтата ще бъдат вкарани в затвора????? Сигнализирай за неуместен коментар
1
8 rate up comment rate down comment 6
анонимен
преди 4 седмици