Хари за дядо си: Майстор на барбекюто и легендарен шегаджия

Той се върна в Англия за погребението на принц Филип

13.04.2021 | 15:53 Редактор: Здравко Черкезов
Хари за дядо си: Майстор на барбекюто и легендарен шегаджия

Принц Хари написа трогателно послание към дядо си. Принц Филип почина в петък на 99-годишна възраст. Погребението му ще бъде в събота (17 април), а скоро стана ясно, че Хари вече се е върнал в Англия, за да може да присъства на траурната церемония.

"Моят дядо беше човек на дълга, човек на честта и човек със страхотен хумор. Той беше автентичен и себе си, с доста остър ум и можеше да задържи вниманието във всяка стая, заради своя чар, и също, защото никога не се знаеше какво може да каже той след това. Той ще бъде запомнен като най-дълго служилият консорт в монархията, награждаван военнослужещ, принц и херцог. Но, за мен, както за много от вас, които са загубили обичан човек или баба/дядо в мъките през тази последна година, той беше мой дядо: майстор на барбекюто, легендарен шегаджия и безсрамно прав до края", написа принцът.

Хари се шегува, че текстът му ще е кратък, защото дядо му би искал това.

"Той беше скала за Нейно Величество Кралицата, с несравнима преданост, до нея през тези 73 години брак, и въпреки че мога да продължа, знам, че той точно сега би казал на всички нас, с бира в ръка: "О, приключвай с това!". Така че, с тази забележка, дядо, благодаря ти за службата, за твоята отдаденост към баба и за това, че винаги беше себе си. Изключително много ще ни липсваш, но винаги ще бъдеш запомнен - от народа и от света. Меган, Арчи и аз (както и бъдещата ти правнучка) винаги ще те пазим на специално място в сърцето си", пише Хари в официално съобщение на своята фондация "Archewell Foundation", цитирано в Teenproblem.net.

Уилям също посвети текст на дядо си. Той каза, че е щастлив, че е имал такъв дядо в живота си толкова много години.

"Моят дядо беше забележителен мъж и част от забележително поколение. Кейт и аз ще продължим да правим това, което той би искал да правим и да подкрепяме кралицата в годините нататък. Дядо ми ще ми липсва, но знам, че той би искал ние да продължим с работата си", пише той, предават от "Female First".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК