Неиздавани песни на Принс излиза пет години след смъртта му

Албумът "Welcome 2 America" трябва да излезе на 30 юли

08.04.2021 | 19:38 Редактор: Десислава Атанасова
Неиздавани песни на Принс излиза пет години след смъртта му

Пет години след смъртта на легендарния Принс съкровища продължават да излизат от скрития трезор на певеца, като неиздаваният досега албум "Welcome 2 America" трябва да излезе на 30 юли, съобщи лейбълът "Legacy Recordings".

Албумът, който е записан през 2010 г., вероятно ще се нареди сред най-откровено политическите изявления на твореца, със заглавна песен, която завършва: "Земята на свободния / домът на роба“.

Тази песен ще бъде достъпна в стрийминг платформите заедно с пълния албум от 12 песни от това лято, съобщава АФП.

Втори диск ще включва концерт от едноименно турне, записан в Калифорния през април 2011 г. Албумът обхваща „тревогите, надеждите и визиите на Принс за променящо се общество и предсказва епоха на политическо разделение, дезинформация и подновена борба за расова справедливост“, се казва в изявление на лейбъла.

Принс, който почина на 21 април 2016 г. на 57-годишна възраст, се бори с различни предразсъдъци по време на кариерата си и е запазил "хиляди и хиляди" записи в студиото в дома си, Пейсли Парк близо до Минеаполис.

"Не винаги съм давал на звукозаписните компании най-добрата песен", каза Принс пред списание "Ролин Стоун" през 2014 г.

"В трезора има песни, които никой никога не е чувал..., тонове неща, записани през различни периоди", казва още той.

След смъртта му някои от тях започнаха да се появяват, включително десетки неизвестни парчета, прикачени към преиздаванията на класическите му албуми "1999", "Sign o 'the Times" и "Purple Rain".

"Legacy Recordings" е включил и пророчески цитат от Принц, датиращ от записа на "Welcome 2 America", който дава представа за неговото мислене по онова време: "Светът е пълен с дезинформация. Визията на Джордж Оруел за бъдещето е тук. Трябва да останем непоколебими във вярата си по време на предизвикателните времена, които предстоят."

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК