Историческо: Българин попадна сред милиардерите на Forbes

34-годишният Влад Тенев заема 2 674-о място в списъка на списанието

08.04.2021 | 14:40 Редактор: Здравко Черкезов

За първи път българин попадна в списъка на милиардерите на списание Forbes. 34-годишният Влад Тенев заема 2 674-о място със състояние от един млрд. долара. 

Тенев е основател на платформата за търговия с акции Robinhood заедно с индиеца Бейжу Бат. Стартират компанията си през 2013 г. 

Метафорично използват името на легендарния герой, за да опишат най-добре какво предлага платформата им, която се опитва да промени правилата за търговия с акции на "Уолстрийт". Основната ѝ цел е да даде безплатен достъп до борсата в Ню Йорк на млади инвеститори

Според анализатори това е безспорен успех и признание за младия предприемач и приложението му Robinhood, защото през последните месеци компанията на Тенев беше намесена в скандал с акциите на GameStop.

Влад Тенев беше изслушан в Конгреса на САЩ и имаше съмнения, че срещу приложението може да започнат съдебни действия, но всичко се размина.

Той живее до 4-годишната си възраст във Варна. След това заминава за Съединените щати с родителите си, които работят в Световната банка.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК