След разтърсващата раздяла: Какви са доходите на Хари и Меган?

Наскоро те подписаха 3-годишна сделка за подкасти със Spotify

09.03.2021 | 11:45 Редактор: Искра Ангелова
След разтърсващата раздяла: Какви са доходите на Хари и Меган?

Принц Хари и Меган Маркъл разговаряха с Опра Уинфри в рамките на интервю в неделя вечер, излъчено по CBS, чиято цел беше да покаже живота на двойката година, след като напуснаха кралското семейство, пише Yahoo Finance.

Оттеглянето им от двореца Уиндзор има и значително отражение върху техните финанси.

Принц Хари наследи около 10 милиона долара от имението на покойната си майка принцеса Даяна, като Маркъл допринесе с около два милиона долара (след данъци) от различните си участия като актриса.

Двойката закупи имота си за 14,7 милиона долара в Монтесито в средата на юни, като е заплатила пет милиона долара за него и се е възползвала от ипотека за 10 милиона долара, посочват от Forbes.

В допълнение към това Хари и Меган дариха три милиона долара към Суверенния грант на Великобритания, за да изплатят ремонтите, направени в тяхната Frogmore Cottage в Уиндзор след заминаването им.

Суверенният грант, финансиран отчасти от британските данъкоплатци, по-рано допринасяше за около 5-процентен дял от общите доходи на двойката. Към момента той е използван за финансиране и подкрепа на официалните задължения на кралицата, включително пътувания, сигурност, служители и поддържане на сградата.

Оставащите 95% от доходите на двойката бяха от принадлежащите на принц Чарлз обширни земи, известни като херцогството Корнуъл, които са оценявани на около 1,2 милиарда долара. 

New York Times съобщи, че принц Хари и принц Уилям са получилавали по 6,4 милиона долара от принц Чарлз и херцогството, въпреки че точната сума остава неясна. Въпреки това Хари и Меган вече няма достъп до нито едно от тези средства, става ясно от множество доклади.

Заради желанието си за финансова независимост принц Хари и Меган се насочиха към търсенето на алтернативни начини, чрез които да печелят парите си.

Наскоро те подписаха 3-годишна сделка за подкасти със Spotify, която е оценявана на между 15 и 18 милиона долара. Малко по-рано двойката сключи споразумение с Netflix, чиято стойност се изчислява на до 100 милиона долара.

Принц Хари също така си партнира с Опра по Apple TV+ в серии за психично здраве. Проектът, който първоначално трябваше да бъде пуснат през 2020 г., беше отложен, информира bloombergtv.bg.

Заедно с различните публични изяви на двойката, които според слухове им носят един милион долара, е ясно, че Хари и Меган разширяват медийната си империя и увеличават влиянието си извън кралското семейство.

И все пак опасенията сред експертите остават за потенциални щети върху образа на британската монархия, имайки се предвид, че кралското семейство инжектира около два милиарда долара в британската икономика всяка година според Brand Finance.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
2 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
Тия двамата са мега досадни Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Да дойдат в България - търсят се овчари, свиневъди и подобни. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Да им имам проблемите ... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Меган много се изложи с това интервю. Сигнализирай за неуместен коментар