4 масла, които елиминират двойната брадичка

За стегната и красива кожа

07.03.2021 | 23:30 Редактор: Ралица Братанова
4 масла, които елиминират двойната брадичка

Излишните мазнини могат да се разположат не само по тялото, но и в областта на лицето. Мастните натрупвания около брадичката, определено променят красивия ни контур, скриват сякаш шията. Дали ще имаме двойна брадичка или не, зависи от редица фактори. Ген, как трупаме излишни мазнини, напредване на възрастта също са причини за отпускане на кожата, пише Az-jenata.bg.

Освен следването на здравословен режим на хранене и редовна спортна активност, масажите могат да подпомогнат редуцирането на двойната брадичка. Вижте кои масла допринасят за стягането на кожата и елиминирането на излишните натрупвания.

Масло от гроздови семки

Маслото от гроздови семки съдържа съединения, които спомагат за синтеза на колаген. Лекият масаж с това масло подпомага стягането на кожата в областта на шията, челюстта. Нанесете 2-3 капки от маслото, с леки въртеливи движения, започвайки от шията към брадичката. Масажирайте няколко минути. По желание може да ползвате ролер за масаж или камък за гуа ша масаж. Хубаво е преди масажа да тествате от маслото на вътрешната страна на ръката си дали го понася добре кожата ви.

Масло от шипки

За красива, стегната и гладка кожа. Още едно ароматно масло, което може да ползвате за намаляване на двойната брадичка. Маслото от шипки е богато на витамини, омега – 3 и 6 мастни киселини, антиоксиданти. То подпомага регенерацията на кожната тъкан, Изключително подходящо е за по-сухи кожи, бързо попива и подхранва в дълбочина. Подходящо е за масаж както на лицето, така и на шията, деколтето. Забавя стареенето на кожата.

Масло от грейпфрут

Грейпфрутовото масло често се използва в антицелулитните масажи. То спомага за детокс на организма, съдейства за отпушването на лимфната система и подобрява кръвообращението. Прави кожата по-гладка, стегната

Какаово масло

Масажът с какаово масло подхранва в дълбочина кожата, подобрява нейната еластичност и спомага за елиминирането на излишните мазнини в областта на челюстта. Просто затоплете между дланите си малко какаово масло и си направете един нежен масаж на шията, деколтето и брадичката

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК