Ето как да почистим вкъщи, без да правим своя дом по-мръсен

Трябва да спазваме няколко базови правила

05.03.2021 | 13:10 Редактор: Тодор Петров
Ето как да почистим вкъщи, без да правим своя дом по-мръсен

Няма как да живеем в хармония и чистота, ако не положим усилия да направим жилището си по-чисто място. Често бързаме и нямаме време да се замислим дали чистим дома си правилно. Понякога допускаме редица грешки от бързане или неглижиране, които всъщност правят дома ни по-мръсен

Ползвате пръчка с пера за почистване на прах

Тези пособия са широко рекламирани и предпочитани от някои домакини, защото предлагат бързо премахване на праха от повърхностите в дома. Всъщност тези пособия правят дома още по-прашен и мръсен, защото не обират праха, а го разпръскват из въздуха, което не само замърсява, но и причинява алергии, кашлица, кихане, течащ нос и сълзящи очи.

Използвате една и съща кърпа за почистване

Микрофибърна кърпа или парцал – няма значение какво точно използвате. Важното е да не ползвате една и съща тъкан за всички повърхности. Ако го правите, вие разнасяте мръсотиите от една повърхност на друга и правите дома по-мръсен, а не обратното.

Рядко почиствате филтъра на прахосмукачката

Филтрите на прахосмукачката трябва да се почистват редовно. В противен случай уредът не работи добре, не изсмуква качествено праха и освен това го разпръсква обратно из помещенията.

Четете повече по темата в Az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК