Съпругът на кралица Елизабет II с успешна интервенция на сърцето

Дворецът заяви, че принц Филип ще остане в болница за лечение няколко дни

04.03.2021 | 16:35 Редактор: Искра Ангелова
Съпругът на кралица Елизабет II с успешна интервенция на сърцето

Херцогът на Единбург е претърпял успешна интервенция заради съществуващо сърдечно заболяване, съобщи Бъкингамският дворец, цитиран ВВС.

Дворецът заяви, че херцогът ще остане в болница за лечение, почивка и възстановяване в продължение на няколко дни. 99-годишният принц Филип вече е прекарал 16 нощи в болница.

Той се лекувал от инфекция и в понеделник е преместен в болницата "Свети Вартоломе" в Лондон за изследвания и наблюдение на състоянието на сърцето му. Бъкингамският дворец заяви, че процедурата е проведена в сряда.

През 2011 г. принц Филип е откаран в болница с хеликоптер от Сандрингам, след като е получил болки в гърдите, докато кралското семейство се подготвя за Коледа, след което му е бил поставен стент, съобщава "Фокус".

Херцогът, който ще навърши 100 години през юни, пътува с кола от Уиндзор до болницата "Крал Едуард VII" в Мерилбоун, централен Лондон, като предпазна мярка, след като се почувства зле.

Точната причина за първоначалното му приемане не беше разкрита, но е била свързана с коронавирус. В понеделник Бъкингамският дворец обяви, че херцогът е преместен в Бартс с линейка. 

Болницата "Свети Вартоломей" в Лондон е болница на Националната здравна система и в нея се намира най-голямото специализирано сърдечно-съдово звено в Европа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК