Тина Търнър с биографичен филм за триумфа и дискриминацията

Той включва емоционални интервюта с певицата

03.03.2021 | 13:27 Редактор: Юлия Христова
Тина Търнър с биографичен филм за триумфа и дискриминацията

Музикалната легенда Тина Търнър е героиня в един от най-успешните биографични филми, правени някога. В него тя открито се изправя срещу собствените си демони. Премиерата на "Тина", режисиран от носителите на "Оскар" Дан Линдзи и Т. Дж. Мартин беше във вторник на кинофестивала в Берлин.

Той проследява кариерата на Търнър от шест десетилетия като невероятен триумф над злоупотреби, тормоз и дискриминация.

Заедно с мюзикъл за нея, чиято премиера беше на Бродуей през 2019 г., докато пандемията не го затвори, филмът е обявен за сбогуване на 81-годишната Търнър с феновете й, като същевременно я представя на "новото поколение“.

Документалният филм включва емоционални интервюта с певицата, в които тя разказва за детството си, преминало в борба с бедността, бране на памук в полетата на Тенеси, за нейния дебют на сцената със съпруга ѝ насилник Айк Търнър и самотните ѝ години дори след като става една от най-добрите рок звезди в света.

Във филма участват с мнения някои от приятелите на Тина като Опра Уинфри, биографът, написал “Аз, Тина” Кърт Лодър. Причината, поради която е решила през 80-те години да говори открито за годините на физическо, емоционално и сексуално насилие, упражнявано от съпруга ѝ Айк, е, че дори след раздялата им интервюиращите продължавали да я разпитват за тяхното партньорство, пише БГНЕС.

Документалният филм подчертава препятствията, които Търнър е трябвало да преодолее, за да се превърне в пълнещ стадионите секс символ, бидейки чернокожа жена на средна възраст. Тя се оттегля от концертна дейност през 2008 г. и в края на филма се вижда една крехка Търнър, която посещава мюзикъла, разказващ за нейния живот.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК