Наистина ли бебето има нужда от собствена стая

Не купувайте много мебели и не я претрупвайте, ако искате такава

03.03.2021 | 11:47 Редактор: Юлия Христова
Наистина ли бебето има нужда от собствена стая

Заедно с всички приготовления преди раждането на бебето, много родители подготвят и отделна стая за новия член на семейството. Но дали наистина бебето има нужда от собствена стая? Може да се каже, че това е спорен въпрос.

Много родители ще кажат, че отделната стая е важна, че бебето, дори и малко трябва да си има своето кътче, място за дрехи, играчки и т.н. Други родители биха споделили, че първите месеци, дори години от живота си детето, то има нужда от мама и тате и спането в отделна стая е немислимо.

Истината най-вероятно е някъде по средата. Има родители, които оставят бебето още от самото начало да спи в отделна стая. Това не е невъзможно, но е по-неудобно за майката. В първите месеци кърменията са през 2-3 часа. През нощта, докато бебето е малко майката трябва да става и отиде в другата стая, за да смени пелената и да накърми бебето.

Много майки кърмят бебетата си в легнало положение. Когато бебето спи в легълце до леглото на майката, кърменето може да става дори в просъница. Много майки предпочитат този вариант, в който бебето спи до тях. Това, разбира се, е личен избор.

Ако все пак сте решили да обзавеждате стая за бебето, не купувайте много мебели и не претрупвайте стаята. Това, от което имате нужда, е легло, шкафчета, в които да слагате дрешки, пелени и козметиката на бебето и няколко коша, в които да прибирате играчките. Всичко останало можете да добавите по-късно, когато то порасне и видите от какво има нужда.

Изберете подходящо осветление за стаята. То не трябва да бъде нито твърде слабо, нито прекалено силно и дразнещо.

Цялата статия четете на Puls.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК