Жизел Бюндхен разкри тайните си за перфектна форма

80% от менюто ѝ трябва да се състои от зеленчуци

28.02.2021 | 11:12 Редактор: Ивет Арабова
Жизел Бюндхен разкри тайните си за перфектна форма

Преди дни супермоделът Жизел Бюндхен напусна една от най-оборотните агенции в света IMG Models, след повече от две десетилетия в редиците ѝ. 40-годишната красавица, която е сред най-успешните и скъпоплатени модели в историята, не се пенсионира, а просто се прехвърля под грижите на своята сестра-близначка Патриша, която официално ще стане неин мениджър. Всъщност горещата бразилка неведнъж е коментирала, че иска да се оттегли от модната индустрията, но въпреки това работи активно. 

На 40 и с три деца, тя изглежда повече от добре, а наскоро сподели и тайните си за перфектна форма, за която й завиждат повечето 20-годишни девойки.

Едно от най-важните правила за манекенката е, че 80% от менюто ѝ трябва да се състои от зеленчуци и да яде голямо количество от тях през няколко часа, за да не се чувства гладна.

"Когато хората гладуват, те са склонни да се отдадат на неща, които не са най-добри за тях. Често са отпаднали. Нямат сили. Не изглеждат щастливи и доволни от живота си“, казва бразилката.

Задължителни в ежедневното ѝ меню са суперхрани като киноа, кафяв ориз, боб, които се приготвят с кокосово масло. В къщата на Жизел има строга забрана на бяла захар и бяло брашно, когато приготвя десерти те се подслаждат с мед и фурми.

Красавицата често хапва риба, предимно сьомга, по-рядко птиче месо, което е само от домашно отгледани птици. Червено месо Жизел и съпругът ѝ – звездата на американския футбол Том Брейди, хапват не по-често от веднъж на месец. Също не пият кафе, не консумират млечни продукти, а Том не яде и плодове, за разлика от Жизел, информира "Труд".

Тя детоксикира тялото си два пъти годишно, като през режима поема само сокове и смутита. Бразилката твърди, че красотата идва отвътре и насърчава всички да следват нейния пример. Поддържа фигурата си с йога поне по три пъти в седмицата. Обича да медитира и го прави всеки ден. "Състоянието на тялото зависи много от състоянието на духа и душата“, споделя тя.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК