Принц Хари: Отказах се от кралските си задължения заради токсичната преса

Тя разрушаваше психическото ми здраве, споделя британският принц

26.02.2021 | 23:17 Редактор: Ралица Братанова
Принц Хари: Отказах се от кралските си задължения заради токсичната преса

Британският принц Хари заяви, че се е отказал от кралските си задължения заради "токсичната“ британска преса, която е разрушавала психическото му здраве. Той допълни, че не се е оттеглил от службата си към обществото, предава Ройтерс.

Миналата седмица Бъкингамският дворец обяви, че внукът на кралица Елизабет Втора и американската му съпруга Меган са осъществили окончателното си отделяне от кралското семейство, няма да се завърнат като работещи членове и ще изгубят протекциите си, пише Investor.bg.

36-годишният Хари и 39-годишната Меган разтърсиха монархията през януари 2020 г., когато обявиха намерението си да се оттеглят от кралските си задължения и да започнат нов живот отвъд океана.

"Никога не сме си отивали. По-скоро се оттеглихме, отколкото да сме напускали, средата беше наистина трудна, мисля, че много хора го видяха“, каза Хари в интервю за Джеймс Кордън, водещ на Late Late Show в САЩ.

"Всички знаем каква може да бъде британската преса, тя разрушаваше психическото ми здраве. Казах си, че това е отровно. Така че направих това, което всеки съпруг и баща би направил, исках да измъкна семейството си от там“, сподели Хари.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК