Бърни Сандърс за нашумелите ръкавици: Идвам от студен щат, не се влияя от мода

Те са подарени на сенатора от учителка, която ги оплела от рециклирани вълнени пуловери

22.01.2021 | 18:10 Редактор: Юлия Христова

Любопитен щрих от встъпването в длъжност на Джо Байдън. Събитието превърна сенатора Бърни Сандърс в интернет сензация. Стотици смешни колажи с външния вид на демократа по време на инаугурацията на 46-ия американски президент заляха социалните мрежи.

Плетени ръкавици и скиорско яке бяха достатъчни на сенатор Бърни Сандърс, за да открадне шоуто от скъпите тоалети на вашингтонския елит по време на инаугурацията на Джо Байдън. Снимка на демократа от церемонията се превърна в истинска сензация и провокираха интернет комиците да създадат стотици смешни колажи. 

Бърни Сандърс се появи в сцени от "Междузвездни войни", редом до Том Ханкс във "Форест Гъмп", до "Приятели" и дори на Луната да американското знаме. Получи и място на трона от популярния сериал ''Игра на тронове''. Не по-малко забавни са и коментарите над снимката му.

Сенаторът попадна и в световно известни картини и емблематични снимки. Оказа се и сред участниците в щурма на Капитолия. В края на церемонията по встъпването в длъжност на Джо Байдън всички говореха за Сандърс и ръкавиците му. Самият той заяви, че приема шегите с усмивка и разказа, че идва от студения щат Вермонт, където не се влияят от модните тенденции, а предпочитат да им е топло. Зад ръкавиците се крие и друга история. Те са подарени на сенатора преди повече от две години от учителка, която ги оплела лично от рециклирани вълнени пуловери и пластмасови бутилки.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК