Какви са ползите за здравето от млякото от шамфъстък?

Спомага за контрола на кръвната захар

20.01.2021 | 06:00 Редактор: Искра Ангелова
Какви са ползите за здравето от млякото от шамфъстък?

Млякото е една от най-полезните храни. Имаме свободата да избираме измежду различни видове кисели млека, пресни, но ядковите са все по-предпочитани, за диета, приготвяне на вкусни смутита, като добавка към зърнени закуски. Ядковите млека (ако нямате алергия към тях) са чудесни заместители на животинското прясно мляко, ако не обичате такова или по здравословни причини се налага да избягвате неговата консумация.

Имате ли си любимо ядково мляко и какво ще кажете за такова, което е приготвено от ядки шамфъстък?

Шамфъстъкът е изключително богат на растителни протеини, а аминокиселините, които ни осигурява са в пъти повече в сравнение с бадемите и орехите. Тази суперхрана съдържа и важните витамини А, Е, С, В, К и фолиева киселина, които ни помагат да сме здрави и енергични.

Какви са ползите за здравето от млякото от шамфъстък?

Полезно е за сърцето – шамфъстъкът е пълен със специални антиоксиданти, които помагат за контрола на холестерола и кръвното налягане, а всичко това е изключително важно за здравето на сърцето.

Спомага за контрола на кръвната захар – това ядково мляко попада в списъка с храни и напитки, които имат нисък гликемичен индекс. Това го прави подходящо за консумация за тези, на които се налага да поддържат стабилни нива на кръвната захар, както и на желаещите да отслабнат. В допълнение, млякото от шамфъстък съдържа и полезни фибри.

Полезно е за здравето на очите – още една причина да добавите ядковото мляко към менюто си са добрите количества витамин А, които съдържа. Това е един от най-важните витамини за здрави очи.

Четете цялата статия в www.az-jenata.bg.

Снимка: Pexels

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК