Преди Никулден: Как да приготвим вкусна сьомга с масло и чесън

Печете в предварително загрята фурна

03.12.2020 | 15:05 Редактор: Искра Ангелова
Преди Никулден: Как да приготвим вкусна сьомга с масло и чесън

Наближава Никулден. Един от най-хубавите и светли празници през декември. Традицията повелява на празничната трапеза да има вино, ястия приготвени с риба, постни ястия, ядки, сушени плодове, празнична пита.

Как да приготвим вкусна сьомга с масло и чесън?

Продукти:

- 4-5 парчета филе от сьомга

- 1 лимон

- 2-3 големи домата

- 150 г масло

- 3 скилидки стрит чесън

- 1 щипка сушен риган

- 1 щипка мащерка

- 1 с.л. мед

- сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Разтопете маслото и го сложете в купа. Прибавете към него чесъна, меда и останалите подправки и разбъркайте добре. В тава за печене поставете едно голямо парче алуминиево фолио. Подредете върху него няколко колелца лимон, домати и няколко стръка мащерка и върху тях сложете рибата.

Завийте фолиото от всички страни, без да покривате сьомгата, а само да се възпре изтичането на соса и маслото. Залейте рибата с маслото и я поръсете с малко сол и черен пипер. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.

Четете повече в www.az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК