Студент преподава безплатно български на чужденци, за да популяризира България

Идеята на 23-годишния Александър за курса възниква случайно

29.11.2020 | 16:25 Редактор: Искра Ангелова

Студент от Университета за национално и световно стопанство обучава безплатно на български език свои връстници от различни краища на света. Прави го, за да популяризира страната и народа ни. 

Нейтън от Великобритания учи български, благодарение на срещата си с Александър Димитров. Срещат се чрез международна програма за обучение, но вече са приятели. 

Нейтън и поне още 50 души от целия свят разчитат да научат български от Александър.

"Хора от много далечни държави ми казаха, че това е една много добра възможност за тях да научат екзотичен език", сподели Александър Димитров.

Часовата зона не е пречка за желанието на млади хора от различни държави да учат български език. А българският е понякога труден за младежите чужденци, казва Александър.

"Най-интересна е думата "невъзможно", някои имаха трудности в произнасяне на тази дума, защото в някои езици няма буквата "Ъ" и няма звука "Ж", допълни той.

Идеята на 23-годишния Александър за курса възниква случайно в разговор с приятели, които са чужденци. Те споделили, че искат да научат нещо на български. И така от уста на уста се събира голяма група желаещи да учат родния ни език, както и да научават повече за културата ни. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Магдалена
преди 3 години