Кои са натуралните комбинации, които ни помагат при кашлица и болно гърло

Хапвайте по няколко пъти на ден мед и канела

28.11.2020 | 16:38 Редактор: Искра Ангелова
Кои са натуралните комбинации, които ни помагат при кашлица и болно гърло

Здравословното хранене и редовната физическа активност ни помагат да поддържаме силен имунитет, въпреки че не сме напълно защитени от настинки и грип. А те почти винаги са съпроводени с болки в гърлото и кашлица. Вижте няколко натурални комбинации, които ще ви помогнат да се почувствате по-добре.

Мед и канела

Медът и канелата са отлична комбинация за облекчаване на кашлицата, тъй като и двете съставки имат естествени антивирусни и антибактериални свойства. Всичко, което трябва да направите е да комбинирате малко мед с канела на прах. Хапвайте по няколко пъти на ден от вкусната комбинация, която ще намали и неразположението при болно гърло, подсилвайки и имунитета ви.

Мед, пресен лимонов сок и кокосово масло

Кокосовото масло също като лимона и меда има мощни антивирусни и антимикробни свойства. То е богато на антиоксиданти и лауринова киселина и също като другите две съставки стимулира имунитета и спомага за бързото ни възстановяване по време на настинки и грип. Затоплете на водна баня 2 с. л. лъжици кокосово масло.

Маслото трябва да се разтопи, не да ври или да е прекалено топло. Премахнете го от котлона и добавете към него 5 – 6 супени лъжици мед (медът не се загрява или затопля) и пресен лимонов сок на вкус. Разбъркайте добре и хапвайте по няколко пъти на ден от тази смес.

Ананас за облекчаване на кашлицата и силен имунитет

Този суперплод е изключително богат на витамин С, бромелаин, манган. Тези хранителни вещества се борят с възпаленията, подобряват храносмилането, действат отхрачващо, подобряват дишането, елиминират голяма част от свободните радикали и засилват имунитета. В блендер комбинирайте няколко парчета пресен ананас, сока на ½ лимон, около 3 см обелен корен от джинджифил, мед на вкус и щипка лют пипер, малко вода, ако е необходимо.

Всичко се смила добре. Ако стомахът ви понася пикантните подправки, приготвяйте си от тази напитка 2-3 пъти дневно.

Четете цялата статия в www.az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК