Карма: 7 закона, които могат да променят живота ни

Кармата е универсалната истина, която никой не може да отрече

28.11.2020 | 07:40 Редактор: Радостина Димитрова
Карма: 7 закона, които могат да променят живота ни

Кармата е универсалната истина, която никой не може да отрече. Тя, с прости думи, означава резултатът от нашите действия. Тя носи смисъла на поговорката: "Каквото посеем, това ще пожънем". Ние използваме думата карма често, но невинаги знаем колко мощна е тя. Последиците от нея могат да бъдат както положителни, така и силно отрицателни, в зависимост от нашите действия. Не е нужно да търсим лична вендета за тези, които са ни наранили – кармата ще свърши тази работа по-добре от нас!

Кармата е тясно свързана с идеята за прераждането в много школи на азиатските религии. В тези школи кармата в настоящето засяга нечие бъдеще в този живот, както и вида и качеството на бъдещия живот. Ако искате да имате хубав и спокоен живот, трябва да следвате законите на кармата. Правете го дори и да не вярвате в прераждането!

Има 7 златни закона на кармата, към които човек трябва да се стреми и да се придържа. Ето ги и тях:

1. Великият закон

Великият закон означава, че каквото дадете от себе си, то ще ви се върне в даден момент. Например, ако сте щедри към хората, и в материален, и в емоционален план, вие ще пожънете благоприятни плодове от тази своя щедрост. Този закон е горе-долу като Закона за привличането. Доброто привлича добро, а лошото – лошо. Тоест, правете и мислете добро и Вселената ще ви награди!

2. Законът за неутралността

Кармата не е пристрастна, тя няма любимци и/или предпочитания. Тя ще бъде равна към всички, независимо от националността, социалната класа, вярата, пола, расата и т. н. Рано или късно кармата успява да се погрижи за всички. Макар в живота си да се натъкнете на много нечестности, съдбата ще се окаже честен играч. Трудностите са просто уроци по пътя ви!

3. Законът за смирението

Законът за смирението гласи, че трябва да приемем това, което ни се дава от съдбата. Самонаблюдението (интроспекцията) на нашите действия е от решаващо значение за нашето благосъстояние. Например, ако сме направили лошо на някого и не сме съгласни с факта, че сме сгрешили, тогава ще ни бъде трудно да направим необходимите промени в живота си. Трябва да се вглеждаме повече в себе си и в собствените си действия.

Четете цялата статия в Tialoto.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
7 rate up comment rate down comment 2
Иван Георгиев
преди 3 години
Не прави лошо,то рано или късно ще ти се върне ,прави добро,то никога не се връща ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
8 rate up comment rate down comment 1
X
преди 3 години
Помагал съм на много хора, а те винаги са били нечестни с Мен. Вършил съм добро, и видях обратно! И още не съм чул нещо да им се случва. По добре Аз да си довърша работата! Искам във този живот да се връща всичко! Сигнализирай за неуместен коментар