Депресирана от пандемията риба изяде всичките си приятели

Със завръщането на посетителите груперът Мико станал много по-подвижен и щастлив

24.10.2020 | 12:19 Редактор: Ивет Арабова
Депресирана от пандемията риба изяде всичките си приятели

Риба от финландски аквариум, изпаднала в депресия по време на пандемията от коронавируса и изяла всичките си приятели, отпразнува 16-ия си рожден ден, съобщи "Дейли Стар“.

През 2007 г. служители на един от зоомагазините за домашни любимци в Хелзинки дариха групер на име Мико на местния аквариум, тъй като той бил твърде голям, не се побирал в обикновен аквариум и изяждал всички съседи.

През декември 2019 г. той претърпял инфаркт, след като изял 35-сантиметрова четка за чистене на аквариум. Огромни парчета пластмаса били залепнали по тялото на групера и трябвало да бъдат отстранени хирургически. Въпреки инцидента, Мико останал подвижен, играел с други риби и бил любимец на посетителите.

Поради пандемията от коронавируса обаче аквариумът бил затворен и без вниманието на посетителите, Мико изпаднал в депресия. Той станал трудноподвижен и изял всички обитатели на аквариума, включително най-добрия си приятел, с когото обичал да играе, отровната червена лъвска риба, предава БГНЕС.

Персоналът на аквариума се опитал да развесели Мико, като комуникирал с него. "Забелязахме, че той променя цвета си, когато го посещаваме или храним. Означаваше, че му харесва”, казаха те. Всичко това обаче не помогнало особено. Тогава служителите организирали парти за групера по случай 16-ия му рожден ден и заснели поздравление. 

Персоналът на аквариума призна, че със завръщането на посетителите е станал много по-подвижен и радостен, но все още продължава да яде събратята си. Може би скоро груперът най-накрая ще се отърве от депресията и ще се върне към нормалния живот, добавиха те. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Plamen
преди 3 години
Боже какви простотии пишете в тезиваши парцали.Тююю ,толковалинямакакводапишете амипишете тезиидиотщини.Риба изпаднала в депресия.Вие сте за Свети Наум всичките.Народа ниизчезва ,а виепишететези тъпотии.Такива журналисти като вас знаете с какво да ви сочи човек.Псевдожурналисти имащи се за журналисти.Виесте пълна трагедия. Сигнализирай за неуместен коментар