Учени: Кокосовото масло помага при лечението на Ковид-19

To се оказва подходящо средство при белодробните заболявания, причинени от коронавируса

25.10.2020 | 08:38 Редактор: Ивет Арабова
Учени: Кокосовото масло помага при лечението на Ковид-19

Учените, извършващи изследвания за въздействието на необработеното кокосово масло върху хората с Ковид-19, казват, че маслото се оказва подходящо средство за лечение на белодробно заболяване, причинено от коронавируса.

След 6 месеца изследвания изследователи от Филипините установили, че диетата, богата на кокосово маско, намалява силата на инфекцията за леки до умерени случаи, пише "Daily Sabah".

"Резултатите са много обещаващи. Те показват, че непреработеното кокосово масло може да унищожи коронавируса, а също така има ключов механизъм за повишаване на имунния отговор срещу Ковид-19", обясни директорът на Филипинския съвет за здравни изследвания и развитие д-р Джейми Монтоя.

През последните години кокосовото масло бива все по-често препоръчвано заради множеството му полезни свойства. Въпреки високия процент на наситени мазнини в него то често присъства в редица здравословни режими на хранене, като кето и палео диетите.

Резултатите от клинични изпитвания върху необработеното кокосово масло ще определят дали то може да се използва като допълнителна терапия за пациенти с Ковид-19. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Що не пише те как да го ползваме в храна ли как Сигнализирай за неуместен коментар