След апел на Жан Клод Ван Дам: България спасява малко чихуахуа от Норвегия

Той дори създаде петиция в подкрепа на мисията си

18.10.2020 | 16:50 Редактор: Искра Ангелова

Една трогателна история с щастлив край. България ще приеме кучето Рая от Норвегия, което щеше да бъде евтаназирано там, защото е изпратено с фалшиви документи. 

Малката Рая ще намери своето спасение в България, след като холивудската звезда Жан Клод Ван Дам отправи послание към Българската агенция по безопасност на храните в социалните мрежи. 

Тримесечното кученце е продадено от българи на норвежци с фалшиви документи и щеше да бъде евтанизирано, ако не получи разрешение да се прибере в България. 

Ван Дам дори организира подписка в подкрепа на мисията си. 

"Моля ви, България. Българската агенция по безопасност на храните. Направил съм толкова много филми във вашата страна, изхарчили сме милиони долари за туризъм и работни места. Обичам България и вие знаете това, затова ви моля, за моя рожден ден, за рождения ден на дъщеря ми, Българската агенция по безопасност на храните да промени решението си. Моля ви, приятели, ще бъда безкрайно благодарен", заяви той в трогателно видео.

И България чу апела му. Навръх рождения ден на Ван Дам от Агенцията по безопасност на храните съобщиха, че Рая ще бъде приета обратно в родината си. 

Явор Гечев от фондация "Четири лапи" споделя, че имат опит с подобна ситуация с цял развъдник на кучета, които са били изнасяни от страната ни за Норвегия. 

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Stefan Ivanov Angelo
преди 3 години