Връщане във времето: Над 80 коли участваха в ретро парад в Костинброд

Това е кулминацията на тържествата за празника на града

22.09.2020 | 14:50 Редактор: Искра Ангелова

Връщане назад във времето на Деня на независимостта с над 80 ретро автомобили от цялата страна в Костинброд. Изключително редки и интересни коли на над 30 години взеха участие в парада. Един такъв рядък автомобил е колата, която представя Тодор.  "Успяхме да съживим един уникален автомобил, тъй като на практика той не може да бъде закупен в оригинален вариант", сподели Тодор Дунев.

Трибагреник е закачен на всеки автомобил, а участниците и посетителите на ретро парада са радостни, че са тук.  "Това беше моя отдавнашна мечта. Учил съм се на такъв автомобил 90-те години да шофирам и го купих преди един месец с голямо желание. Тя си е абсолютно пригодна за ежедневието, тя е само на 34 години и има удобствата на всеки един съвременен автомобил с изключение на климатика", разказа Красимир.

В събитието са включени награди за автомобилите, детски игри и щандове с арт творения, свързани с България и празника на независимостта. А големи и малки с интерес минават покрай ретро колите. 

Организаторите споделят, че заради пандемията чуждестранни участници няма, но пък интересът на българите е голям. "Нашият клуб от 2 години има една инициатива да си празнуваме националните празници в България. Знаете, че българинът си обединява празниците и отива на почивка в Гърция, Турция, на Монако и на Малдивите. Нашата идея е ние българите да си празнуваме националните празници в България", каза организаторът на парада Владимир Димитров.

Ретро парадът продължи с шествие до село Опицвет, където гостите присъстваха на армейското честване на днешния празник. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК