Доброволци садят дръвчета за по-зелена столица

Инициативата се провежда за първи път

22.09.2020 | 15:05 Редактор: Виктория Гетова

Инициатива за по-зелена София. Служители от компания доброволно садят дръвчета в столичен парк.

"Посади бъдеще" е зелената инициатива, която се провежда за първи път в столицата.

"Решихме да посадим 15 иглолистни дръвчета или клокооркин на територията на този парк. Като смятаме всяка година да превърнем това събитие в ежегодна традиция, защото има нужда от озеленяване на паркове подобни на този в цяла София", коментира ПР мениджърът на "Орбико" Моника Тошева.

Служителите на компанията приемат с радост идеята и с готовност участват в засаждането на дръвчетата. Надяват се да дадат добър пример, който да последват и други фирми.

"Бъдещето е в младите, но все пак бъдещето е една отговорност, която трябва да поемем всички ние, за да може да възпитаваме освен себе си и децата си. Така че когато ние следваме добрия пример, те могат само да се учат от нас", каза още Тошева.

Посланието е "Да садим бъдеще за всички". А компанията има и други инициативи за подобряване на околната среда - биоторбички от картофена консистенция.

Вижте повече в репортажа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
С удоволствие бих се включила в подобно събитие. Бих си платила и дръвчета, ако това е необходимо. Само някой от общината да ги организира. Сигурна съм , че има много като мен Сигнализирай за неуместен коментар