Необвързаните тренират по-често и имат по-здрав сън

Хората без половинка имат немалко ползи за здравето и психиката си

18.09.2020 | 10:32 Редактор: Ивет Арабова
Необвързаните тренират по-често и имат по-здрав сън

Необвързани сте. Чувствате се самотно. Непрекъснато мечтаете за връзка и се впускате в срещите с хъс и желание най-после да откриете любимия човек. Не бързайте да страдате. Да сте необвързани има немалко ползи за здравето и психиката. Затова не се измъчвайте, че нямате партньор. Това си има своите добри страни. Ето ги и тях:

Необвързаните тренират редовно

Когато сте сами и разполагате с времето си, сте свободни да се грижите за фигурата си. Обвързаните двойки често повишават теглото си с течение на времето. Вкусните вечери и сладките похапвания заедно вредят на фигурата и често се оказват пречка за постигането на добри резултати в контрола на теглото. Необвързаните хора тренират по-често и са по-стриктни, защото се стараят да са привлекателни.

Необвързаните имат по-добър социален кръг

Когато не сте във връзка, разполагате с цялото време на света да се срещате с приятели, да правите нещата, които обичате, да пътувате без да правите сложни планове, съобразени с тези на половинката ви. И всичко това ви прави наистина по-свободни в общуването и откриването на нови приятели, които да обогатят социалния ви кръг.

Необвързаните имат по-здрав сън

Когато сте необвързани, няма кой да ви отмъква завивките нощем и да ви буди с хъркането си. Сексът може да ви липсва, но реално това сладко занимание ви държи будни до много късно през нощта. Необвързаните хора не стоят до полунощ да чакат половинката си да се прибере от работа, а това предполага и по-ранна вечеря – още един плюс в здравословен аспект.

Необвързаните хора са по-близки с братята и сестрите си

Женените и обвързаните двойки обръщат повече внимание на настоящото си семейство за сметка на това, към което принадлежат по рождение. Ако сте необвързани обаче, отделяте много повече време на любимите си същества, с които сте израснали, а именно братята и сестрите си.

Цялата статия четете в Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК