Дерматолози: Яденето на домати през лятото засилва акнето

Освен това плодът увеличава възпалителните процеси в тялото

12.08.2020 | 06:00 Редактор: Ивет Арабова
Дерматолози: Яденето на домати през лятото засилва акнето

Всички хора могат да бъдат грубо разделени на "два лагера“ през лятото: почитатели на доматите и фенове на краставиците. Без ни най-малко колебание, през целия си живот екипът на "Ел“ фанатично се класираше в лагера на "Дон Домат”.

Преди две години в сайта на "Ел“ започва серия от анкети на тема: "Какво се случва с тялото, когато …“ – изяждате този или онзи продукт. Сензацията беше предизвикана от споделен опит за консумацията на доматите. При подготовката на материала заедно с диетолози и специалисти по красота се оказва, че доматите не са толкова диетични и 100% здравословни. Не става дума дори за генните мутации, които се приписват на продукта. 

Оказва се, че тънката доматена кожа се прилепва плътно към чревните стени и на втория ден започва да гние в тялото ви. Но дори този факт не шокира най-много. Доматът – като най-активен представител на "червената гама“ на плодовете – има неприятна особеност: усилва възпалителните процеси в организма.

Доматите, според дерматолози, предизвикват един от колосалните проблеми за младежите – ужасно състояние на кожата. Акнето е подсилвано от консумацията на домати през лятото, предава БГНЕС.

Ако ви е по-лесно да се откажете от доматите, отколкото от цигарите, сладкишите и шестте чаши кафе на ден – направете го веднага. След като са го направили читатели на "Ел" твърдят, че са видели първите резултати след около месец и половина – кожата им е станала много по-чиста.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Доматчия
преди 3 години
Това се отнася за вносния Сигнализирай за неуместен коментар