Руснак издигна кучето си за кандидат-член на градски съвет

Разработена е и предизборна кампания за Бостънския териер

08.08.2020 | 10:50 Редактор: Наталия Тотева
Руснак издигна кучето си за кандидат-член на градски съвет

Жител на Ростов на Дон - Сергей Пименов, решава да се пошегува като издигне кандидатурата на кучето си - Бостънски териер на име Пиксел - за кандидат за градската дума на руския град.

По думите му преди около година самият той е искал да се кандидатира за депутат на изборите за градска дума, но комисията не приела документите му.

Приблизително по същото време той и семейството му си взимат куче от рядка порода - "Бостънски териер". По това време кучето е на 14 месеца. Той го кръщава Пиксел заради малкото бяло петно на носа му.

"По-късно се появи идея - защо да не го издигнем като кандидат за депутат? Освен това кандидатите обикновено пристигат в нашия район (Военвед) само за избори, а Пиксел ходи тук всеки ден, той има стотици абонати в социалните мрежи", каза пред агенция собственикът на кучето.

С екипа му разработват уебсайт и предизборна кампания за кучето. В програмата има 15 стъпки, като "разрешение за преследване на котки", "премахване на нашийници и каишки за малки породи", "федерален закон, позволяващ на кучетата да спят в леглата на стопаните си".

"Всичко това, разбира се, е шега, но има например критики за зоните за разходка на кучета", каза стопанинът на Пиксел, цитиран от "Монитор".

Снимка: Pixabay.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК