Модни тенденции през лято 2020 – дантели, лен, деним

Топлите ни дни ни позволяват да експериментираме

07.08.2020 | 12:38 Редактор: Тодор Петров
Модни тенденции през лято 2020 – дантели, лен, деним

Разнообразието, което лятото ни дава в модно отношение, е истински пир за сетивата. Топлите ни дни ни позволяват да експериментираме с всички части на дамския ни гардероб – от тениските до полите и чантите.

И именно това огромно разнообразие сякаш ни залива като морска вълна и ни е трудно да изберем правилната посока. Хем харесваме някои от миналогодишните си рокли и искаме да им ги поносим още малко, хем новите предложения са толкова изкусителни, че не можем да им устоим.

Разходихме се из "щандовете" на един от големите онлайн магазини за дамски дрехи и оттам се откроиха тези няколко модни тенденции за лято 2020.

Романтични дантели

През няколко години модните дизайнери си спомнят за тази най-романтична тъкан – дантелата, и я претворяват в рокли, блузи и туники.

Не се колебайте да сложите дантелена блуза или пола за приятната лятна разходка или бизнес среща. Носете я с леки сандали на висок ток, комбинирайте с дънкови панталонки или голяма широкопола шапка, ако сте избрали дантелена рокля.

Едри принтове на тропически листа

Има едно растение, което се превърна в истинска модна тенденция – това е monstera desliciosa. Голямото зелено листо с малки кръгчета в него сякаш символизира всичко, което искаме от лятото – свежестта на утрините, сянката на обеда и екзотиката на пътешествията до различни дестинации, толкова различни от ежедневните ни маршрути.

Монстера се среща като бижута, като десен на тениски, като плат за рокли и дълги поли. Носете я щедро и често, защото тя наистина олицетворява лятото. Разбира се, модните закони повеляват само една част от дрехата ви да е с принт – или горната, или долната част.

Ако носите рокля, чантата и бижутата към нея нека да не са със същите листа, защото ще стане прекалено наситено.

Всички други растения са добре дошли като украшение на вашите летни топове, тениски и панталонки. Бъдете смели, сега е моментът да изкрещим на света, че сме щастливи от неговото разнообразие.

Точки

Другият вечен летен принт са точките. Никога не остаравят, винаги създават весело настроение. Особено кокетни са под формата на ретро рокля с добре оформено деколте и бухнала пола. Можете да ги срещнете и като шал, завързал небрежно косите, като закачливи къси панталонки и дори като десен за сандалите.

Лен

Можем да наречем лена „платът на лятото“. Стой най-добре като дълга пола или така модерния в момента пола-панталон. Съчетава се с класически памучни тениски с надписи и изобщо не изисква да бъде изгладен безупречно. Неговата красота е в „суровия“ му външен вид – сякаш сте пътували дълго и току що сте пристигнали на плажа.

Деним

Приближаваме към цариците на тенденциите за тази година – дънковите панталони и памучните топове.

Късите дънкови панталони са истинска лятна класика. Още от 60-те години, когато Оливия Нютън Джон и Джон Траволта пяха в „Брилянтин“, та досега няма как да сте демоде с такива дрехи.

Тази година са за предпочитане тези с висока талия и дантелени декорации. Те оформят дупето много красиво и дават тази романтична нотка, за която споменахме по-горе.

Хубава памучна тениска с надпис

Няма нищо по-лятно, освобождаващо и лесно за комбиниране от тениската. Тази година заложете на качествените памучни тъкани, украсени с един голям надпис или логото на любимата ви марка.

Интересен вариант са топовете с много къси ръкави, които са пресечната точка между потник и тениска. Комбинирайте с дълга пола, къси дънкови панталони или, ако тениската е достатъчно дълга, носете я вместо рокля.