Надуваемите басейни – достъпното водно забавление за цялото семейство

И възрастните ще могат да се отпуснат и разхладят в него

06.08.2020 | 11:06 Редактор: Тодор Петров
Надуваемите басейни – достъпното водно забавление за цялото семейство

Надуваемите басейни са един прекрасен, лесен и евтин начин да превърнете двора си в място за водни забавления. Ако изберете и подходящия размер, не само децата, но и възрастните ще могат да се отпуснат и разхладят в него.

В момента изборът на модели надуваеми басейни, представени от български и чуждестранни производители, е огромен. Нашият съвет е да пазарувате от доказал се магазин или онлайн сайт, където се предлагат качествени продукти! Може да разгледате надуваеми басейни в sportensklad.bg

Защо да изберете надуваем басейн

Не всеки може да си позволи лятна почивка край морето, но всеки може да се сдобие с надуваем басейн, който да разположи в градината/двора си.

От гледна точка на разходите за материали и метода на инсталиране, надуваемите басейни са най-добрият избор. За тяхното изграждане е необходимо единствено да премахнете камъчета, сухи корени и да изравните повърхността, да ги надуете с помощта на помпа и да ги напълните с вода.

На пазара се предлагат басейни в различни размери, които са подходящи както за най-малките деца, така и за техните родители.
Зависимост от предпочитанията Ви, може да изберете кръгла или правоъгълна форма, по-висок или по-плитък, в ярки цветове или в стандартното синьо. Още едно предимство на надуваемите басейни е, че те са безопасни и предлагат едно вълнуващо забавление за малки и големи.

Не забравяйте и аксесоарите, които ще са Ви необходими за поддръжката на Вашия надуваем басейн. Най-важните от тях са: помпи за филтриране, маркучи, покривала, подложки, средства за почистване на водата, соларни лампи и други.

Защо е необходимо да използвате покривало за басейн?

Няма две мнения по въпроса: всеки басейн трябва да има покривало!

Това е една добра инвестиция, която ще защити Вашия надуваем басейн от всички замърсявания. В същото време Вие ще се радвате на безкрайни забавления в чистата и приятна вода. Покривалото за басейн служи и за защита и ще попречи на животните и малките деца да паднат във водата, докато си играят.

Хубавата новина е, че когато са сгънати, покривалата не заемат много място и могат да се поставят навсякъде до следващото лято.

Много е важно да изберете покривало за басейн , изработено от висококачествен, здрав материал, за да издържа на различни атмосферни условия.

Още един добър избор са летните соларни модели, които са  изработени от UV стабилизирано фолио с въздушни камери. То е страхотно, защото не позволява на водата да изстива и  постигайки парников ефект затопля басейна.

Когато избирате покривало, трябва да се съобразите и с диаметъра на Вашия басейн.

Най-предпочитаните модели са тези, които обгръщат басейна и се затягат чрез здрава и доста дълга връв.

Важно е преди покупка да проучите добре пазара и ако правите покупка от разстояние да се спрете на добър онлайн спортен магазин. В онлайн пространството има много сайтове, които предлагат стоки на примамливи цени и условия, но в последствие може да получите съвсем друг продукт или тя изобщо да не стигне до вас. Затова ние ви съветваме преди покупка задължително да проверете в Общи условия на сайта дали фигурира име на фирмата, с която оперира онлайн търговеца. Второто най-важно нещо е сайтът да има страница с контакти.