Надуваемите басейни – достъпното водно забавление за цялото семейство

И възрастните ще могат да се отпуснат и разхладят в него

06.08.2020 | 11:06 Редактор: Тодор Петров
Надуваемите басейни – достъпното водно забавление за цялото семейство

Надуваемите басейни са един прекрасен, лесен и евтин начин да превърнете двора си в място за водни забавления. Ако изберете и подходящия размер, не само децата, но и възрастните ще могат да се отпуснат и разхладят в него.

В момента изборът на модели надуваеми басейни, представени от български и чуждестранни производители, е огромен. Нашият съвет е да пазарувате от доказал се магазин или онлайн сайт, където се предлагат качествени продукти! 

Защо да изберете надуваем басейн

Не всеки може да си позволи лятна почивка край морето, но всеки може да се сдобие с надуваем басейн, който да разположи в градината/двора си.

От гледна точка на разходите за материали и метода на инсталиране, надуваемите басейни са най-добрият избор. За тяхното изграждане е необходимо единствено да премахнете камъчета, сухи корени и да изравните повърхността, да ги надуете с помощта на помпа и да ги напълните с вода.

На пазара се предлагат басейни в различни размери, които са подходящи както за най-малките деца, така и за техните родители.
Зависимост от предпочитанията Ви, може да изберете кръгла или правоъгълна форма, по-висок или по-плитък, в ярки цветове или в стандартното синьо. Още едно предимство на надуваемите басейни е, че те са безопасни и предлагат едно вълнуващо забавление за малки и големи.

Не забравяйте и аксесоарите, които ще са Ви необходими за поддръжката на Вашия надуваем басейн. Най-важните от тях са: помпи за филтриране, маркучи, покривала, подложки, средства за почистване на водата, соларни лампи и други.

Защо е необходимо да използвате покривало за басейн?

Няма две мнения по въпроса: всеки басейн трябва да има покривало!

Това е една добра инвестиция, която ще защити Вашия надуваем басейн от всички замърсявания. В същото време Вие ще се радвате на безкрайни забавления в чистата и приятна вода. Покривалото за басейн служи и за защита и ще попречи на животните и малките деца да паднат във водата, докато си играят.

Хубавата новина е, че когато са сгънати, покривалата не заемат много място и могат да се поставят навсякъде до следващото лято.

Много е важно да изберете покривало за басейн , изработено от висококачествен, здрав материал, за да издържа на различни атмосферни условия.

Още един добър избор са летните соларни модели, които са  изработени от UV стабилизирано фолио с въздушни камери. То е страхотно, защото не позволява на водата да изстива и  постигайки парников ефект затопля басейна.

Когато избирате покривало, трябва да се съобразите и с диаметъра на Вашия басейн.

Най-предпочитаните модели са тези, които обгръщат басейна и се затягат чрез здрава и доста дълга връв.

Важно е преди покупка да проучите добре пазара и ако правите покупка от разстояние да се спрете на добър онлайн спортен магазин. В онлайн пространството има много сайтове, които предлагат стоки на примамливи цени и условия, но в последствие може да получите съвсем друг продукт или тя изобщо да не стигне до вас. Затова ние ви съветваме преди покупка задължително да проверете в Общи условия на сайта дали фигурира име на фирмата, с която оперира онлайн търговеца. Второто най-важно нещо е сайтът да има страница с контакти.