Да отпразнуваш рождения си ден с хилядите протестиращи

След 7 години живот извън пределите на страната, Константин решава да се върне в България

16.07.2020 | 17:55 Редактор: Юлия Христова

На седмия ден от протеста срещу правителството, сред хилядите хора на площада един мъж отбеляза рождения си ден така, че да го помни завинаги. Старозагорецът Константин Петков отпразнува 26-ата си годишнина на жълтите павета в София, сред одобрителните възгласи на множеството протестиращи.

Разказва, че усещането да празнуваш на площада между Министерския съвет и президентството  е странно, но ще му остави ярък спомен.

След 7 години живот извън пределите на страната, Константин решава да се върне в България. А до идеята да празнува на площада го води желанието за промяна.

"Живях 7 години в САЩ, в Ню Йорк, и преди 7-8 месеца се прибрах и не мога да опиша колко ми е по-хубаво. Искам да живея в България, искам да градя живот, кариера, искам да помагам на България да се развива. Полицейщината, корупцията, фактът, че докато някои гладуват, там се паркират най-лъскавите коли – това е притеснително, неприятно и лошо за мен", казва той.

Но има и хубави неща, а сред тях без съмнение е начинът, по който той отпразнува 26-ия си рожден ден - на площада с хиляди хора.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
v
преди 3 години
Не знам колко им е хубаво на хората които от години живеят в Чужбина като се върнат в България. Това правят обикновено тези на които на запад не им е провървяло. Защо изведнъж на някои им се прииска да го направят? Дали защото ги е грижа или защото обичат калабалъка? Мисля че е по- скоро второто. Пък и имат ли избор? Истински успял българин на запад доживотно няма да се върне. Но сега в България е шоу. Няма как да не се включим. От глупаво по - глупаво, но май то всичкото ни е такова. Сигнализирай за неуместен коментар