Чили, чесън и мед - сред най-добрите афродизиаци

Други такива храни са бананите и динята

11.07.2020 | 07:39 Редактор: Ивет Арабова
Чили, чесън и мед - сред най-добрите афродизиаци

Афродизиаците действат по два начина. Някои храни събуждат сексуално желание, въздействайки върху ума, а други, като изпращат импулси към определени части на тялото. Например, древните елини и римляни вярвали, че могат да увеличат своето либидо и желанието си за секс, като дъвчат семена от анасон. Анасонът се използва и като естрогенен стимулант, който увеличава секрецията на мляко, намалява менструалните спазми и улеснява раждането. Освен това намалява симптомите на мъжкия климакс.

Бананите пък са богати на калий и витамин В, които също са необходими за отделянето на полови хормони.

Реакцията на организма към яденето на чили е изпотяване, повишен сърдечен ритъм и по-интензивна циркулация, подобно на реакцията към секса. Затова чилито се счита за идеален стимулант. Смята се, че както босилекът, така и морковите стимулират сексуалния нагон и подобряват плодовитостта.

Специалисти твърдят, че миризмата на краставица увеличава циркулацията и повишава либидото при жените. Смокините са друг плод, който притежава свойствата на афродизиак, съдейки и по външния им вид.

Според специалистите, чесънът има и лек стимулиращ ефект именно заради миризмата си, но и заради ефекта върху кръвоносната система.

Медът е богат на витамин В, който е необходим за секрецията на тестостерон при мъжете. Папаята, подобно на анасона и орехите, има съставки, които влияят на женския хормон естроген и повишават желанието на жените, предава БГНЕС.

Изследвания показват, че динята има подобен ефект като виагра. Това е така, защото съдържа цитрулин, който прочиства организма, съдържа оксиди, отпуска кръвоносните съдове, също като виаграта.

Символът на плодовитостта – бадемите, както казват някои, могат да стимулират сексуалното желание само при жените. Затова най-често се използват под формата на ароматно масажно масло или във ваната. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК