$2,9 млрд. долара дарил Уорън Бъфет за благотворителност през 2020 г.

Милиардерът обеща да раздаде поне 99% от богатството си, преди да умре

08.07.2020 | 23:30 Редактор: Ивет Арабова
$2,9 млрд. долара дарил Уорън Бъфет за благотворителност през 2020 г.

Изпълнителният директор на инвестиционния фонд "Бъркшър Хатауей" (Berkshire Hathaway) и един от най-богатите хора в света - Уорън Бъфет е дарил 2,9 милиарда долара за благотворителни каузи от началото на 2020 г., съобщи в сряда бизнес телевизията CNBC.

Бъфет е разпредели средства под формата на акции от клас B на фонда Berkshire Hathaway на пет фондации, на които той дарява ежегодно, след като по-рано милиардерът обеща да раздаде поне 99% от богатството си, преди да умре.

Петте фондации, на които Бъфет дари средства, са Фондация на Бил и Мелинда Гейтс, Фондация "Сюзън Томпсън Бъфет", Фондация "Хауърд Дж. Бъфет", Фондация "Шервуд" и Фондация "NoVo". Последните четири фондации са създадени от членовете на семейството на Бъфет, като последните три в списъка се управляват от всяко едно от трите му деца. По този начин общите дарения на Уорън Бъфет от 2006 г. надхвърлят 37 милиарда долара, предава БНР.

Уорън Бъфет и Бил Гейтс започнаха през 2010 г. инициатива сред най-богатите хора и фамилии в света за набиране на милиарди долари, обещавайки да предоставят по-голямата част от техните богатства за благотворителност.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК