Няколко съвета, които ще направят кардио тренировката по-ефективна

Добрата хидратация преди, по време и след тренировка е едно от тях

07.07.2020 | 23:40 Редактор: Ралица Братанова
Няколко съвета, които ще направят кардио тренировката по-ефективна

Включването на кардио в тренировъчния ви план е един от най-добрите начини за отслабване. Кардио тренировките са полезни за тялото ни, дори когато не целим сваляне на излишни мазнини. Но за да бъдат ефективни е важно да се съобразим с някои неща. Добрата хидратация преди, по време и след тренировка е едно от тях.

На какво друго да обърнете внимание?

Започнете с хубава загрявка

Загряващите упражнения са задължителни преди спорт, тъй като насърчават притока на кръв в цялото тяло, подготвяйки сърцето за предстоящото натоварване. Друго предимство на загряването е, че повишава телесната ви температура, притока на кислород, който е от съществено значение за ефективната тренировка.

Охладете се след тренировката

Свикнали сме веднага след тренировка да си вземем разхлаждащ душ. Когато кардио тренировката ви приключи, избягвайте да бързате да се къпете, а дайте време на тялото си поне 20-30 минути. След спорт сърцето все още бие по-бързо от нормалното, телесната ви температура е по-висока и кръвоносните съдове са разширени. Правилното охлаждане също допринася за изгарянето на повече калории.

Внимавайте с храненето преди и след тренировка

Около час и половина-два преди спорт си осигурете здравословно хапване. Важно е видът на храната да е такъв, че да ви осигури енергия за тази високоинтензивна тренировка, но да съдържа здравословни калории и да не се храносмила продължително време. Правилният избор на храна преди и след спорт, спомага да имате повече енергия, да свалите излишни килограми, да изградите мускулна маса.

Всички съвети вижте на Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК