Упи Голдбърг даде гласа си на анимация, изследваща климатичната криза

“Гигантската промяна“ излиза на живо във Facebook, Youtube, Twitter и Instagram днес

05.06.2020 | 16:23 Редактор: Юлия Христова
Упи Голдбърг даде гласа си на анимация, изследваща климатичната криза

Упи Голдбърг даде гласа си на анимационен филм, изследващ какво може да се случи, ако всички заедно се обединим срещу климатичната криза, съобщава Евронюз.

С история, развиваща се през 2050 г., триминутната анимация, наречена “Гигантската промяна“, изобразява баба, озвучена от Голдбърг, четяща на внучката си приказка за историята на планетата. Историята започва през 2020 г. със света на ръба на колапса поради човешката дейност.

Филмът нарочно оставя бъдещето неясно, но изобразява от гледна точка на детето как хората могат да започнат да работят заедно, за да спасят планетата Земя, пише БГНЕС.

Голдбърг беше поканена за филма поради емблематичния си глас, но и защото е известна с това, че е отворена към екологичните проблеми. След като получил потвърждение от нейния агент, екипът зад филма сподели, че „не е могъл да повярва“, когато тя се съгласила да участва.

Сърежисьорът Джордж Левин каза, че идеята за филма се е появила като реакция на потопа от "мрачни бъдещи прогнози“.

"Исках да дам надежда на хората“, обясни той, „Да им покажа, че всъщност е възможно да имаме красиво, устойчиво бъдеще, където живеем в хармония с природата, а не се опитваме да бъдем неин господар.“ За Левин филмът има универсално послание, което вдъхновява хора от всички възрасти и произход да изградят по-добро бъдеще.

Режисьорът каза също, че за него е важно да покаже "мрачната реалност на бездействие, с която се сблъскват бабата и внучката“.

Филмът се развива през 2050 г., защото това е годината, която много страни са определили като своя целева дата за достигане на нулеви въглеродни емисии. Това е годината, когато ще разберем дали предприетите действия са били достатъчни“, каза той.

"Няма да промените света с рециклиране или кафена чашка за многократна употреба, но все пак си струва да го направите“, заключава режисьорът.

Съветите на Левин към всеки, вдъхновен от филма, включват преминаване на по-растителна диета, намаляване на полетите или шофирането. Освен това той препоръчва да се присъедините към групи като "Extinction Rebellion“, за да поискате системните промени да продължат напред.

Филмът “Гигантската промяна“, създаден от "Passion Pictures“, ще излезе на живо във Facebook, Youtube, Twitter и Instagram на “Extinction Rebellion“ днес, 5 юни, като част от Световния ден на околната среда.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК